Mine yndlingsopskrifter

Fru Mathiasens chokoladekage

Denne opskrift er fra vores gamle nabo i Nyborg, Fru Mathiasen og er fast bestanddel ved enhver fødselsdag i mit hus.

300 g sukker
125 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
3 spsk cacaopulver
Røres sammen og heri kommes:
2 letpiskede æg
150 g smeltet marg. ( afkølet)
1½ dl kogende kaffe

Kommes i en springform og bages v. 175 gr C i ca. 45 min.

Ved fetslige lejligheder flækkes kagen efter afkøling og fyldes med flødeskum tilsat knuste rutebiler ( chokolademarengs)

Velbekomme!

Gulerodskage

300g brun farin
2 dl majsolie
4 æg
Piskes sammen og heri kommes:
250g mel
1 tsk vanillesukker
4-5 tsk bagepulver
1 knsp salt
2 tsk kanel
375g revne gulerødder
1 dl rosiner
35g groft hakkede valnødder
Kommes i springform og bages i ca. 1 time v.185 gr C

creme:
en stor skefuld smør
1 pakke flødeost naturel
flormelis

Kagen flækkes og cremen kommes i .
Evt. kan halvdelen af cremen puttes ovenpå.

Mormors Vanillekranse

De sprødeste vanillekranse man kan få

300g marg.
250g mel
125g kartoffelmel
150g sukker
1 stang vanille ( kornene)
3 æggeblommer

smuldres sammen og lægges på køl inden den formes til kranse - naturligvis helst i en gammeldags kødhakker med en stejrneformet hulplade.

Bages i ca. 5 min. v. 200 gr. C

Mørdej

Den simpleste opskrift på en sød mørdej, men også efter min mening en af de bedste.

100 g marg.
150g mel
50g sukker
½ æg

De tørre dele smuldres sammen med margarinen og samles med ægget. Formes til en klump som lægges på køl inden den rulles ud.

Pekan Pie

Mørdejen fra foroven rulles ud og puttes i en tærteform.

2 -3 dl pekannødder lægges i formen - gerne lidt pænt.

3 dl lys sirup ( man kan bruge ahornsirup)
2 dl brun farin
4 æg
2 æggeblommer
60 g smør( smeltet og afkølet)

røres sammen og hældes - FORSIGTIGT!- ovenpå nødderne

Bag tærten i ca. 45 min v. 180 gr. C

OBS! Tærten hæver ret meget når den er i ovnen, men den falder på plads når den er afkølet.

Server gerne is eller flødeskum til


Helenes Chokoladeknas

Denne opskrift er blevet til ved at prøve mig frem og ved at bruge hvad jeg som regel har i mit køkkenskab.

150g marg. ( smeltet og afkølet)
300g sukker/brun farin
2 æg
150g mel
150g havregryn
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk fint salt
3 spsk cacaopulver
100g grofthakkede nødder
evt. lidt mælk til at binde blandingen med

Den smeltede margarine røres sammen med sukker og æg.
Derefter røres de andre ingredienser i.
Spiseskefulde af massen sættes på en bageplade og flades lidt ud.
Bages v. ca. 175 gr.C i ca. 12- 15 min

Vær forsigtig når småkagerne tages af pladen, da de er meget skrøbelige indtil de er afkølede.

Hytteostkage

Denne opskrift er fra Karolines Kogebog ( dog med et par ændringer)
Bund:
100g vanillekiks
50g makroner
smuldres sammen og og blandes med.
100g smør
Massen presses ned i en springform sættes på køl og heri kommes:
1 æg
3 spsk sukker
1 tsk vanille sukker
piskes sammen og blandes med:
2 tsk revet citronskal
400g hytteost
5 blade husblas ( opløst over vandbad  og afkølet med 4 tsk citronsaft)
1/4 l piskefløde piskes stiv og blandes i til sidst
Fyldet hældes i formes og stilles koldt i nogle timer
Pyntes evt. med kiwi

Indonesisk Karrysuppe

1 hakket løg
svitses med 2 spsk Karry
1 helt (! )finthakket hvidløg tilsættes( eller så meget hvidløg man kan tage!)
derefter hældes:
2 dåser flåede tomater
½ l grøntsagsbouillon
1 dåse ferskner ( hak ferskenerne groft først)
Dette koges op, blendes  og der tilsættes til sidst 
2  dl fløde eller 1 dåse kokosmælk
smages til med salt.

Ved servering kan man lægge lidt rejer eller strimlet kogt kylling i bunden af suppeskålen




Nøddebund med Hindbærflødeskum

Bund:
3 æg
190g sukker
piskes sammen heri foldes:
190g hakkede hasselnødder
1 tsk vanillesukker
Massen puttes i en springform og bages ved 180 gr. C i ca. 30 min.

Bunden afkøles og dekoreres med:
1/4 l piskefløde piskes stift og deri vendes 200g hindbær vendt i 5 spsk sukker og 1 tsk vanillesukker.
Pynt evt. med friske bær.
Der kan bruges andre bær f. eks. blåbær og jordbær.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.09 | 10:55

Hello,
I have sent you an email concerning adopting one of the puppies you have left.
Looking forward to hearing back from you.
Veronique

...
21.09 | 15:15

Hvor er det nogle skønne hunde, samt hvalpe

...
15.08 | 10:32

Stort tillykke med det flotte kuld!!!!

...
11.11 | 14:25
Kuld d. 14.08.2019 har modtaget 5
Du kan lide denne side